Wonen

Kwalitatief hoogwaardige dakbedekking, dakreiniging en dakrenovaties bij Dakwerken BKG

Ben jij op zoek naar een bedrijf in dakwerken dat betrouwbaar, snel en zorgvuldig te werk gaat? Zoek dan niet langer en kies voor de gespecialiseerde dakwerkers van Dakwerken BKG. Het bepalen van de juiste dakbedekking voor jouw dak, of een keuze maken tussen de vele verschillende formaten dakkapellen, kan al stressvol genoeg zijn. Op deze momenten is het fijn wanneer je (in een vrijblijvende en gratis offerte) wordt bijgestaan door specialisten met jarenlange ervaring in het dakwezen.

Informerend advies van ervaren medewerkers

De werknemers van Dakwerken BKG staan altijd voor je klaar voor het nodige raadgevende advies. Zij zullen je, voordat ze aan jouw droomproject beginnen, uitgebreid kunnen informeren over onder andere welk materiaal het meest duurzaam is, welke kosten je zoal kunt besparen of hoe je jouw dakkapel het meest onderhoudsvriendelijk kan maken. Wil je de kosten liever zoveel mogelijk drukken? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk geadviseerd worden een PVC dakbedekking te kiezen. Per vierkante meter is PVC dakbedekking bij uitstek het goedkoopst. Afhankelijk van de dikte gaat PVC dakbedekking slechts 20 tot 30 jaar mee, nadelig is ook dat het bij het aanleggen ervan slecht voor de gezondheid is.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Heb je daarom liever een dak dat langer meegaat en tevens milieuvriendelijker is? Dan wordt je zeer waarschijnlijk een EPDM dak aangeraden. EPDM is zeer elastisch en dus geschikt voor vrijwel alle daken: van plat tot gebogen. Daarnaast gaat dit dakbedekkingstype minstens 50 jaar mee en is het bovendien ook nog eens recyclebaar. Nog niet ecologisch genoeg? Enigszins nieuwe trend is het Groendak: deze dakbedekking bestaat uit een begroeiing van planten en ander biologisch materiaal. Het heeft een lange levensduur en is goed voor zowel de natuur als de gezondheid van degene die de dakbedekking aanlegt. Tevens is de geluidsisolatie van een Groendak ongeëvenaard.

De mogelijkheden tot hergebruik van bestaande materialen

De dakpan of het bitumendak is nog steeds de meest populaire manier van dakbedekking in België. Gemiddeld gaat een bitumendak zo’n 15 tot 30 jaar mee, dakpannen hebben zelfs een levensduur van 70 tot 80 jaar! Bitumen is 100% recyclebaar en ecologisch gezien dus een goede keus. Dakpannen zijn eveneens recyclebaar en daar kan jij tijdens jouw klus direct profijt van hebben: het komt veelvuldig voor dat oude dakpannen die nog naar behoren functioneren hergebruikt worden. Dit heet recupereren. Deze zogenaamde recuperatiedakpannen bespaart je de kosten van een nieuwe dakpan. Dakwerken BKG kan echter geen garantie geven op de recuperatiedakpan aangezien deze vaak al verouderd zijn en op de lange termijn zouden kunnen gaan lekken.

Werkzaam door heel België

Dakwerken BKG zit verspreid door heel België en werkt hoofdzakelijk met zorgvuldig uitgekozen lokale aannemers. Het werknemersbestand is hierdoor erg groot en er is derhalve (ondanks de vele verschillende soorten in dakbedekking) voor elke klus dus wel een specialist in huis. Vind Dakwerken BKG in één van de volgende provincies: Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen en het Brussels hoofdstedelijk gewest. Omdat Dakwerken BKG met verschillende aannemers werkt, is het niet mogelijk om een vaste prijs te hanteren. Om toch een indicatie te geven omtrent de kosten van jouw project, biedt’ Dakwerken BKG een gratis offerte aan die geheel vrijblijvend is.

Laat je informeren naar de mogelijkheden tot subsidies en premies

Afhankelijk van je inkomen is het tevens mogelijk om middels premies een groot gedeelte van je geld terug te krijgen. Op www.premiezoeker.be. is hieromtrent alle informatie te vinden. Ook is het mogelijk om een subsidie bij de gemeente aan te vragen. Bij elke gemeente is het uitgekeerde bedrag verschillend, informeer daarom naar de mogelijkheden die jouw gemeente je biedt.