Wonen

Het belang van een goed kussen

hoofdkussen

Veel mensen weten niet hoe belangrijk een goed kussen voor je lichaam is, een hoofdkussen wat niet aansluit bij je lichaam kan voor vervelende gevolgen zorgen. Pijn in de nek of de rug zijn slechts enkele voorbeelden, het is daarom van essentieel belang dat je kijkt wat voor kussen je nodig hebt. Gelukkig hebben ze bij smuldertextiel.be voor iedere slaper het perfecte kussen, of je nu op je rug, zij of op je buik slaapt. Ook de vullingen zijn van belang om het goede comfort te creƫren.

hoofdkussen

Afhankelijk van je houding

Het is niet eenvoudig om een goed hoofdkussen te kiezen, vaak voelt men het kussen en aan de hand daarvan wordt er een keuze gemaakt. Terwijl de houding tijdens het slapen bepaald wat voor kussen je nodig hebt, slaap je bijvoorbeeld op je buik dan is een zacht kussen al voldoende om je nek te ontlasten. Slaap je op je rug, dan is een kussen nodig die iets hoger is. Iemand die op zijn zij slaapt, heeft vaak een kussen nodig die hoger is om de goede ondersteuning te krijgen.

Bepaal de stevigheid van je kussen

Je persoonlijke voorkeur bepaald hoe stevig het kussen moet zijn, waar de een een zacht kussen lekker vindt houd de ander weer van stevig. Je dient ook rekening te houden met de hardheid van je matras, bij een stevig matras hoort ook een stevig kussen. Kussens voor kinderen zijn over het algemeen hoger, en hebben ook een goed ventilerende werking. Natuurlijk zijn er ook verschillende materialen als vulling voor een kussen, deze kunnen ook bijdragen aan het comfort van het kussen.