Gebouw

WOZ waarde weten? Laat je WOZ gratis checken

Iedereen met een eigen woning, weet dat het onvermijdelijk is. Ieder jaar valt de bekend brief met de WOZ bepaling weer bij iedereen met een koophuis op de deurmat. Dit is dan ook meteen het moment dat je weet hoeveel belasting je over je woning dient te betalen. Gelukkig hoeft het geen verrassing meer te zijn en kun je van te voren al zien wat de WOZ-waarde van je woning is. Heb jij geen idee hoe hoog deze is, laat je WOZ gratis checken. Zo kom je niet voor een verrassing te staan en kun jij je vast voorbereiden op de eventueel te betalen belastingen. Dit geldt niet alleen voor de belastingdienst, maar ook aan je gemeente. Wil jij weten hoe dit in z’n werk gaat, lees dan snel verder!

Wat betekent de WOZ-waarde van je woning?

De WOZ-waarde is een waarde die aan je huis wordt toegekend om te kunnen bepalen hoeveel je huis nu eigenlijk waard is. Op basis van deze informatie worden allerlei verschillende zaken berekend. Deze waarde bepaald namelijk niet alleen wat je dient te betalen aan de belastingdienst, maar ook de gemeentelijke belastingen en heffingen worden op basis van deze waarde berekent. Daarnaast weet je met de WOZ-waarde ook direct hoeveel je huis eigenlijk waard is. Op basis daarvan kun je bij een eventuele verkoop een prijskaartje aan je huis plakken. Wel is het goed te weten dan de verkoopprijs van je huis vaak een stuk hoger ligt, dan de WOZ-waarde van het huis.

Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald?

De waarde van de WOZ wordt bepaald op basis van verschillende factoren. Eén van deze factoren is natuurlijk de ligging van je huis. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer je in de randstad woont, de waarde een stuk hoger ligt, dan wanneer je in het prachtige oosten woont. Echter neemt dat niet weg dat de huizen in het westen groter zijn, integendeel zelfs! Want ook zaken zoals de oppervlakte van je huis en het volledige perceel spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke bepaling van de WOZ. Wil jij nu niet voor een verrassing komen te staan en op voorhand weten hoe hoog jouw WOZ-waarde ongeveer is? Dan laat je WOZ gratis checken. Zo weet je exact waar je aan toe bent en kun je op basis van deze informatie deel berekenen welke kosten jouw te wachten staan.

Te betalen belasting

Wanneer de WOZ-waarde van de woning is vastgesteld, weet je ook wat je moet betalen. Ervan Uitgaande dat jij met je huis tussen de 75.000 en 1.050.000 zit, betaal je 0,5% aan belasting. Je kunt je dus wel voorstellen, dat dit bij een duurder huis aardig in de papieren kan lopen. Dus wil jij weten hoeveel jij moet betalen? laat je WOZ gratis checken. Zo weet je direct hoeveel je moet betalen, zodat je dit geld apart kunt leggen voor het moment wanneer je de brief ontvangt.