Tuin

Welk soort tuinprieel hout kopen?

tuinprieel hout kopen

Er zijn eigenlijk twee aspecten die je keuze van tuinprieel hout kopen kunnen bepalen, dit zijn de sterkte klasse en welk hout jij zelf het mooist vindt.

De sterkteklasse die van invloed is op het gebouw kan worden gebouwd met bepaalde standaardafmetingen. Een balk van 10x10cm van eikenhout is sterker dan een balk van 10x10cm vuren. Bij het stoken zal voor dezelfde constructie een iets grotere balk gebruikt moeten worden. Duurzaamheidsklassen voor zachthout variƫren van C1 C50 en voor hardhout van D18D80. Daarom staat C voor zachthout en D voor hardhout. De duurzaamheid van hout wordt bepaald door de structuur van de houtnerf. Als je een houten overspanning wilt bouwen, zijn buig-, trek- en treksterkte erg belangrijk. Maar als je van hout een modelvliegtuig wilt bouwen waarin je veel gebogen hout wilt gebruiken, dan heb je liever een heel zachthout. Zo kan je voor elke toepassing het juiste hout kiezen.

tuinprieel hout kopen

Welke houtsoort moet ik kiezen?

Je hoeft zich eigenlijk alleen zorgen te maken over de esthetiek van het hout. Dus welk hout heeft jouw voorkeur? Je hoeft niet zelf een volledig onderzoek naar duurzaamheid en duurzaamheidsniveaus te doen. Dit is de expertise die we in huis hebben. Dankzij onze expertise heb je gegarandeerd altijd een stevige en duurzame voortent gebouwd. Zoals eerder gezegd kiezen wij bijna altijd voor de Europese Douglasspar. Het is de beste prijs-kwaliteitverhouding voor het bouwen van een veranda. Maar heb je liever eiken of een andere houtsoort, dan gaan we graag met je in gesprek. Bezoek onze website voor meer informatie!