Wonen

In welk bed slaapt iemand het beste?

De mens spendeert zo’n 30 procent van zijn leven slapend. Oftewel, een derde van onze tijd brengen we door in een bed. Dat betekent dat het geen gek idee is om een bed te kiezen waar we dan ook het beste in slapen. Hieronder bespreken we de verschillende type bedden die er zijn en een aantal tips om te ontdekken hoe jij het beste slaapt.

Welke type bedbodems zijn er?

Er zijn in feite 3 type bedbodems beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Hieronder geven we deze 3 en geven we meer informatie over welke eigenschappen deze hebben.

  • Lattenbodems: Lattenbodems worden vaak gekozen. De nadelen aan een lattenbodem is echter dat deze kan nadeinen en dat de ventilatie in veel gevallen niet optimaal is.
  • Boxsprings: Boxsprings staan voornamelijk bekend om de zachte bodem. Het bed is opgebouwd uit een stalen frame met springveren. Daarop kan een stevige matras worden geplaatst.
  • Spiraalbodem: Bedden met een spiraalbodem zijn erg geschikt voor mensen die tijdens hun slaap veel bewegen. Doordat de spiralen meer tegendruk geven zijn ze beter geschikt voor mensen die veel bewegen.

Zo test je een matras

Ga je een matras uitzoeken? Veel mensen gaan er een aantal tellen op liggen en besluiten op basis daarvan of ze een matras wel of niet nemen. Er is een manier om dit beter te controleren, zodat je meer zekerheid hebt of die matras wel of niet wat voor jou is.

  • Wanneer je op de matras ligt dan kun je het beste op je rug liggen. Voel aan of je met een holle of rechte rug ligt en concentreer hierop of je wel of niet goed ligt.
  • Ga vervolgens op je zij liggen en voel aan hoe je lichaam wegzakt in de matras. Hoe zakt je schouder weg en hoe worden je benen ondersteund?
  • Nadat je weet hoe deze ligt kun je proberen hoe je draait op de matras. Probeer een aantal bewegingen te maken en voel dit aan.
  • Vergeet tot slot niet goed met je partner te overleggen, want jullie moeten er immers samen veel tijd in door gaan brengen!