Wonen

Snel huis verkopen zonder makelaar?

De woningmarkt is de laatste tijd enorm veel in het nieuws geweest. Dat is niet gek, want de markt staat vrijwel nooit stil. Waar we de afgelopen jaren steeds meer betaalden voor onze woningen en een werkelijke krapte ervaarde waarbij veel mensen geen huis konden krijgen, zien we nu langzamerhand een verlichting. Huizen worden weer iets goedkoper en de koper krijgt iets meer ruimte. Het wordt voor huiseigenaren hierdoor wel lastiger hun huis te verkopen tegen een leuke prijs (en laten we eerlijk zijn: is dat niet wat we uiteindelijk willen?) De haast om te verkopen neemt hierdoor alleen wel toe, en makelaars zijn niet altijd beschikbaar binnen korte tijd te hulp te schieten. Daarnaast wil niet iedereen gebruik maken van een makelaar. In deze blog leggen wij je uit hoe je toch snel huis verkopen kan!

Waarom je huis verkopen zonder makelaar?

Er zijn meerdere redenen om snel je huis te verkopen zonder een makelaar in dienst te nemen. De eerste is precies dat: de snelheid. Een makelaar is niet altijd beschikbaar je zo snel mogelijk te hulp te schieten, vooral niet nu de bubbel op de woningmarkt op knappen staat en iedereen hun woning nog voor een goede prijs wilt verkopen. Hiernaast wil niet iedereen gebruik maken van een makelaar. Dat kan te maken hebben met kosten: door alles zelf te doen bespaar je een flinke zakcent, die je weer in je nieuwe woning kan stoppen. Ook ken jij je eigen huis het beste, dus ben jij degene die een inschatting kan maken over het gewenste bedrag en hoe jij je huis wil presenteren aan eventuele volgende bewoners.

Snel huis verkopen: huizen opkopers

Er bestaat misschien een optie aan welke je nog niet eens gedacht hebt. Huizen opkopers zijn partijen die, zoals het woord al zegt, huizen opkopen tegen allerlei voordelen. Wanneer je zelf snel huis verkopen wil is dit natuurlijk ideaal! Een dergelijke vastgoedpartij maakt de verkoop van je woning snel en gemakkelijk waar. Wanneer je je woning hebt aangemeld, krijg je vaak binnen één of twee werkdagen al een reactie. Hierin kan zelfs al een bod staan! Na een bezichtiging komt er een definitief bod, en voor je het weet ben jij je huis kwijt én heb jij het geld op je rekening staan. 

Je huis verkopen op je eigen manier

Te mooi om waar te zijn? Absoluut niet. Een huizen opkoper koopt in groten getale woningen die zij op hun beurt weer doorverkopen. Daar heb jij als verkoper natuurlijk weer weinig mee te maken. Jij wil natuurlijk gewoon snel huis verkopen. En met een dergelijke partij heb jij ook de regie hierin. Jij beslist namelijk wanneer jij er klaar voor bent. Dat kan met een half jaar zijn, of morgen al – wanneer jij er aan toe bent. En: verkocht is verkocht. Er bestaan bij huizen opkopers vaak geen addertjes onder het gras of ontbindende voorwaarden. Je verkoopt, en kan direct door in je volgende woning, waar je nieuwe leven op je wacht. En dat is wel zo fijn!