Algemeen

Dit is waarom Hypotheekadvies Deventer je kan helpen bij het vinden van een woning

Uiteraard kun je vandaag de dag natuurlijk heel eenvoudig een hypotheek aanvragen. Dit kun je online doen, maar of het verstandig is, is vaak een heel ander verhaal. Deze manier wordt vaak ook wel ‘execution only’ genoemd. Toch vindt het overgrote deel van de mensen het toch een stuk fijner om naar een adviseur te gaan, dan om alles online af te sluiten. Het is namelijk een enorme beslissing, die je niet zomaar even met een paar klikken via de computer maakt. Om je een idee te geven waarom je zou moeten kiezen voor hypotheekadvies Deventer, hebben we een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Belangrijkste beslissing van je leven

Het afsluiten van een hypotheek en dus kopen van een huis is voor de meeste mensen de belangrijkste beslissing in hun leven. Het is dan wel zo fijn dat je hypotheekadvies Deventer kunt inschakelen om je hierbij te ondersteunen. Een adviseur weet namelijk exact wat er op dit moment op de markt speelt en wat er op basis van jouw persoonlijk situatie het beste bij je past. Iets waar een computer natuurlijk geen rekening mee houdt. 

Goede voorwaarden

Wanneer je online op zoek gaat naar een hypotheekverstrekker, dan is de kans vrij groot dat je kijkt naar de te betalen rente. Logisch, want dit is uiteindelijk wat het je maandelijks meer kost dan bij een andere geldverstrekker. Door te kiezen voor een adviseur voor het afsluiten van een hypotheek Deventer, wordt er verder gekeken dan alleen de rente die je hoeft te betalen. Een lagere rente houdt namelijk niet altijd in dat dit ook de beste hypotheek is voor jouw situatie. Aanvullende voorwaarden spelen namelijk ook een belangrijke rol. Mag je extra aflossen en wat gebeurt er bij het overlijden van bijvoorbeeld je man of vrouw? Allemaal zaken die naast de hoogte van de rente misschien nog wel veel belangrijker zijn. 

Meer dan alleen advies voor je hypotheek

Wanneer je een hypotheek hebt afgesloten, is het voor de meeste geldverstrekkers klaar. Je betaald netjes iedere maand je hypotheek inclusief rente gedurende de afgesproken looptijd. Toch kan het zo zijn dat je na enkele jaren besluit een dakkapel te laten plaatsen of misschien wel een aanbouw wilt doen. Het is dan wel prettig dat je hierover dan met iemand kunt sparren om te kijken wat in jouw geval op dat moment het meest gunstig is. Door periodiek met een hypotheekadviseur om tafel te gaan zitten, kunnen jullie samen enorme veranderingen zowel persoon als financieel met elkaar bespreken. Het kan namelijk heel goed zijn dat er dusdanige veranderingen zijn geweest, waardoor het verstandig is een aanpassing te doen in bijvoorbeeld de huidige hypotheekvorm.