Wonen

Een buitendorpel van arduin of graniet?

buiten dorpel van COMPOSIETvakman.be

Bij COMPOSIETvakman.be vindt u een gerichte collectie dorpels voor ‘buitendeuren’. Hierbij hebben wij bewust gekozen voor een gerichte collectie ‘stenen dorpels’ bestaande uit twee materiaalsoorten die optimaal geschikt zijn voor buitengebruik: Arduin, oftewel Belgische blauwe steen, en nero assoluto (black) graniet. Wat uw wensen ook zijn, een passende buiten dorpel van COMPOSIETvakman.be wordt altijd op maat vervaardigd & bestelt u voordelig & eenvoudig online, wel zo prettig!

Arduin. 

Met een dorpel van arduin zorgt u voor een ‘stijlvolle touch’ met een mooie, natuurlijke & levendige uitstraling, maar ook voor een authentiek accent. Onze hardsteen buitendeurdorpels betreffen geschuurd of gezoet (licht / blauw) Belgisch arduin. Met die kenmerkende (lichtere) blauwgrijze tint is arduin echt een meerwaarde voor het gehele pand. Andere voordelen: Slijtage is niet snel zichtbaar, evenals vuil, en daarnaast is vochtopname minimaal. 

Geschuurd arduin kunt u zien als de ‘basis afwerking’ van blauwe steen voor ‘buiten’. Deze buitendorpels worden met een relatief grove korrel opgeschuurd waardoor deze wat ruwer (mede ook door de zichtbare cirkelvormige schuursporen) – en lichter van kleur uitvallen t.o.v. gezoet arduin. Het voordeel van een geschuurd oppervlak is dat slijtage, kleine beschadigingen en vooral ook verwering door weersinvloeden minder opvallen. Onze gezoete buitendorpels worden met een fijnere korrel opgeschuurd, ogen wat donkerder & egaler, zijn wat gladder en hebben ook een lichte matte glans. Bekijkt u hier – rustig op uw gemak – alvast de collectie blauwe steen deurdorpels van COMPOSIETvakman.be >>

buiten dorpel van COMPOSIETvakman.be

Graniet.

Of kiest u voor de stijlvolle uitstraling van nero assoluto graniet. Nero assoluto graniet – ook wel absolute black & zwarte graniet genoemd – is een prachtige granietsoort met een homogene structuur en een donkere (zwarte!) kleurtint. Het oppervlakte van nero assoluto graniet kan op diverse wijzen ‘bewerk’ worden, waarbij – in het geval van een buiten deurdorpel – met name gekozen wordt voor een gezoete (mat), of gevlamde afwerking. Een gezoete buitendorpel van nero assoluto graniet combineert de mooie antraciet / zwarte kleurtint met een subtiel mat oppervlakte, voor een stijlvolle gevelaanblik. Wilt u een levendiger & stoerder accent aanbrengen, dan is gevlamd / gebrand graniet een prachtige optie!