Meubel

Wat is een TV wand?

Houd je van een strakke stijl waarin zo veel mogelijk ruimte wordt bespaard? En wil je je TV op een mooie manier ophangen? Een TV wand bestellen op maat zou dan een goede keuze kunnen zijn. Een TV-wand is een wandmeubel waarin een TV, specifiek een flatscreen TV, opgehangen kan worden. Het is dus als het ware ingebouwd. Ideaal als je zo weinig mogelijk afleiding wilt hebben bijvoorbeeld, want het meubel zelf kan bijvoorbeeld ‘dicht’ zijn, dus dat er geen spullen eromheen zit. Daarnaast kun je het combineren met bijvoorbeeld een sfeerhaard. Lees hieronder wat nog meer de voordelen zijn van een TV-wand.

De voordelen van een TV wand bestellen op maat

TV-wand bestellen op maat brengt verschillende voordelen met zich mee. TV wand bestellen op maat is een uitstekende keuze wanneer je ruimte wilt besparen, het wilt laten passen in jouw interieur en zelf wilt kiezen hoe het eruit komt te zien. Zo ben je verzekerd dat je elke avond op de bank kunt hangen en kunt kijken naar een televisie met een strak design eromheen, of juist een speelse stijl indien gewenst. Het is op maat, dus dat betekent dat jouw wensen zo veel mogelijk uitkomen. Ook als je van DIY houdt is dit een goede optie, want je kunt het zelf monteren.

TV-wand inspiratie

Je kunt een TV-wand bestellen op maat en het zelf leuk decoreren. Denk aan een klein vaasje met een mini bloem erin, of een stapel boeken (vooral handig als je boekenkast toch al vol zit). Daarnaast kan ook een mooie plant, een beeldje of kleine decoratie er erg mooi bij passen. Het hoeft niet veel te zijn, vooral als je van strak houdt niet. Combineer het meubel met bijvoorbeeld kastjes en lades om kleine spullen in op te bergen. Laat een sfeerhaard erin bouwen om een ontspannen sfeer te creƫren. Extra aandacht? Ga dan voor led verlichting achter of rondom de TV.

Welke kleur muur of wand?

Wanneer je TV kijkt wil je niet afgeleid raken door een felle kleur op de achtergrond. Een rustige, niet al te speelse kleur is fijn als je gevoelig bent voor te veel prikkels. Het is daarnaast ook aan te raden om voor een effen kleur te gaan, dus geen behang met een patroon bijvoorbeeld, want ook dit kan de aandacht van de TV afnemen. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Het moet natuurlijk ook passen bij de rest van je interieur. Ga daarom voor een kleur die makkelijk te combineren is, zoals zwart, grijs, taupe of een lichte beige kleur.