Wonen

Waarom ga je naar een lijstenmakerij?

Je hebt een mooi kunstwerk of je maakt zelf mooie schilderijen die je wilt laten inlijsten. Of je hebt foto’s die je wilt inlijsten om ze te kunnen ophangen of om neer te zetten. Nu heb je bij verschillende aanbieders een ruime keuze in lijsten in verschillende soorten, maten en kleuren, maar je kunt het beste een goede lijstenmakerij opzoeken. Waarom? Dat vertellen wij je in dit blog.

Schilderij inlijsten en laten restaureren

Wanneer je een mooi schilderij hebt gekregen of hebt aangeschaft wil je het kunstwerk natuurlijk ook mooi laten inlijsten. Dan kun je prima aankloppen bij een lijstenmakerij. Waar een ambachtsman of – vrouw werkt die je niet alleen van advies kan voorzien, maar ook een mooie lijst voor om het kunstwerk kan ontwerpen en maken. Ook ingelijste kunstwerken kun je prima in een lijstenmakerij laten bewerken of restaureren als dat nodig is.

Foto’s laten inlijsten door een lijstenmakerij

Een lijstenmakerij kan je ook prima helpen bij het inlijsten van je favoriete foto’s. Zeker wanneer je speciale wensen hebt met betrekking tot de lijsten. Een lijstenmaker kan je van advies voorzien. Zo kom je tot de beste keuze en krijg je de lijsten die je graag wilt ophangen of neerzetten. 

Spiegels inlijsten

Heb je een mooie spiegel, maar de lijst is ontzettend lelijk? Of je wilt een spiegel die je hebt aangeschaft van een lijst voorzien zodat deze beter bij het interieur past. Dan kun je ook gebruik maken van de diensten van een lijstenmakerij.

Speciale lijsten

Ben je op zoek naar speciale lijsten? Zoals de 3D lijst waarmee je de lijst van de muur kan laten zweven? Of zoek je een mooie baklijst om een opgespannen kunstwerk op canvas of linnen te laten inlijsten? Dan kun je ook bij een lijstenmakerij aankloppen. Een dergelijke professionele partij kan veel meer dan een standaardlijst ontwerpen en maken. Zo heb je vaak ook nog keuze in verschillende materiaalsoorten, kleuren en glassoorten.

Objecten laten inlijsten door een lijstenmakerij

Ben jij een verzamelaar van speciale shirts, zoals voetbalshirts? Of wil jij een opgedroogd boeket of je trouwjurk laten inlijsten? Een lijstenmakerij luistert aandachtig naar je wensen en de ambachtsman of ambachtsvrouw creëren een lijst die niet alleen naar jouw wens is, maar het ook mogelijk maakt om jouw objecten in te lijsten. Zo heb je echt iets unieks aan de muur hangen.

Op zoek naar inspiratie

Als je nog helemaal geen idee hebt van welke lijsten je mooi vindt of welke lijsten het beste in je interieur passen, kun je ook een lijstenmakerij bezoeken om inspiratie op te doen. De lijstenmakers van Verno hebben enorm veel lijsten staan en hangen zodat je kunt kijken welke mogelijkheden er zijn en welke keuzes je kunt maken. Daarnaast kan de lijstenmaker je ook voorzien van advies en jou helpen om tot de beste keuze te komen. Zo weet je zeker dat je kunstwerk, speciale objecten, foto’s en spiegels worden voorzien van de lijst die je graag aan de muur wilt hangen of wilt neerzetten.