Wonen

Variëren met kunst? denk is aan uitleenkunst

Wanneer we het hebben over kunstuitleen zullen weinig mensen dit kennen, ondanks dat weinig mensen het kennen wordt kunstuitleen steeds populairder. Met kunstuitleen kun je een kunstwerk huren, je betaald hiervoor een bedrag per maand. Per maand wordt van dit bedrag een maandelijks tegoed opgebouwd, je kunt dit tegoed gebruiken wanneer je een kunstwerk wilt aankopen.

Alles over kunstuitleen

Kunst lenen kun je natuurlijk bij verschillende instanties doen, je kunt zelf kiezen waar je dit natuurlijk gaat doen. AbrahamArt, kunstgalerie in Eindhoven is bijvoorbeeld een van deze mogelijkheden. Bij AbrahamArt kun je verschillende kunstwerken van verschillende kunstenaars huren of kopen. Zo kun je kunstwerken huren van kunstenaars zoals  Casper Faassen

Voordelen van uitleenkunst

Het is natuurlijk niet voor niks dat kunstuitleen steeds populairder wordt, er zijn namelijk meerdere voordelen aan uitleenkunst.

  • Je betaald per maand en je spaart per maand een tegoed op waardoor je korting opbouwt bij een aankoop.
  • Je kunt wanneer je zelf wilt wisselen van kunstwerk of een kunstwerk aankopen.
  • Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen of een maximaal huurtermijn te hebben.

Proefplaatsing

Bij AbrahamArt kun je zelfs een proefplaatsing aanvragen, dit houd in dat je een kunstwerk uitkiest en daar een proefplaatsing op aanvraag. AbrahamArt komt dan naar jouw huis / bedrijf om het kunstwerk op te hangen en dan kun je zelf beslissen of je het wil of niet wilt hebben. De gehele proefplaatsing is helemaal gratis, je kunt er ook voor kiezen om naar de galerie te gaan en daar de kunstwerken te bezichtigen. De meeste mensen vinden een proefplaatsing wel het fijnst omdat je dan gelijk kunst zien hoe het hangt in je eigen omgeving.