Woning en Tuin

Hulp nodig bij het kiezen van een hypotheek? Zo pak je het aan!

hypotheek

Een hypotheek afsluiten is voor de meesten van ons geen alledaagse bezigheid. Zo kan het gebeuren dat je daarbij wel wat hulp kunt gebruiken. Er zijn dan ook verschillende professionals die je kunnen begeleiden bij het maken van de juiste keuzes op dit gebied. In deze blog bespreken we de verschillende opties en tips om jou te helpen bij het kiezen van een hypotheek.

Hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur van Univé is een professionele tussenpersoon tussen jou en de geldverstrekker. Een hypothecair adviseur helpt je bij het kiezen van een hypotheek die past bij jouw situatie en wensen. Hij of zij gaat samen met jou na welke soort hypotheek geschikt is, hoeveel je financieel kunt en wilt besteden en welke geldverstrekker geschikt is. Bovendien neemt de hypotheekadviseur ook alle administratieve zaken op zich, zoals de contacten met de geldverstrekker en de notaris. Een hypotheekadviseur kost wel geld, zo kun je een vast bedrag afspreken of een vergoeding per uur betalen.

Banken of verzekeraars

Een andere optie is om hypotheek advies te vragen aan de bank of verzekeraar. Dit kan handig zijn als je al klant bent bij deze organisatie en je hierdoor korting krijgt op de hypotheekrente. Het voordeel van deze optie is dat de hypotheekadviseur van Univé al bekend is met jouw financiële situatie. Het nadeel is dat de bank of verzekeraar alleen jouw producten zal verkopen, terwijl de hypotheekadviseur meerdere opties bij verschillende geldverstrekkers voorlegt.

Vereniging Eigen Huis

Indien je lid bent van de Vereniging Eigen Huis, dan kun je terecht bij hun hypotheekservice. De hypotheekadviseurs van Vereniging Eigen Huis zijn onafhankelijk en bieden daardoor een ruime keuze aan hypotheken aan. Ook krijg je korting op het afsluiten van de hypotheek wanneer je lid bent.

Vergelijkingswebsites

Tot slot zijn er verschillende vergelijkingswebsites waarmee je hypotheekverstrekker en hypotheek kan vergelijken. Zo kun je zelf bepalen welke hypotheekverstrekker het beste bij jouw situatie past en hiermee kun je de kosten van een hypotheekadviseur besparen. Enkele websites zijn; Independer, Hypotheekshop en hypotheekrente.nl.

Tips

• Denk op tijd na over een hypotheek. Wacht niet af tot het laatste moment.

• Vergelijk verschillende hypotheekadviseurs of banken en maak een overwogen keuze

• Kijk niet alleen naar de laagste kosten per maand maar ook naar de looptijd

• Let op volledigheid van het advies, niet iedere bank of hypotheekadviseur adviseert op alle facetten

• Bereid je grondig voor op het hypotheekgesprek. Een goede voorbereiding kan veel inzicht geven.

Tot slot, onthoud dat het kiezen van een hypotheek een belangrijke financiële beslissing is. Neem daarom de tijd om alle opties te overwegen en professioneel advies in te winnen als je het nodig hebt. Jouw toekomstige huis is het waard.