Gebouw

De prijs van een prefab schoorsteen; waar moet je nog meer opletten?

Geprefabriceerde schoorstenen of prefab schoorstenen zijn een kostenbesparend en tijdbesparend alternatief voor traditionele gemetselde schoorstenen. Hierdoor is de prijs van een prefab schoorsteen ook relatief lager dan die van een traditionele schoorsteen terwijl er toch veel voordelen zijn. Je moet echter voorzichtig zijn wanneer je er een bestelt, vooral omdat deze extern wordt gemaakt en bij je thuis moet worden geïnstalleerd zodra deze klaar is. Hieronder staan 4 zaken waar je op moet letten bij het bestellen van een prefab schoorsteen.

Prijs van een prefab schoorsteen

Prijs is de eerste factor waar je rekening moet houden bij de keuze tussen geprefabriceerde en op maat gemaakte schoorstenen. Hoewel op maat gemaakte schoorstenen worden gemaakt en geïnstalleerd door deskundige vakmensen, kosten ze vaak meer dan geprefabriceerde versies van dezelfde grootte. Prijs is dus een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen prefab schoorstenen verkiezen boven traditionele. Daarom moet je ervoor zorgen dat de prijs van de prefab schoorsteen die jij bestelt geen stuk in je beurs slaat. Bovendien kunnen prefab schoorstenen vaak in minder tijd en met minder moeite worden geïnstalleerd, wat handig kan zijn bij het verbouwen van een ouder huis of als je weinig tijd hebt. Op de lange termijn is een prefabschoorsteen dus ook kostenbesparend

Duurzaamheid van de prefab schoorsteen

Het volgende waar je aan moet denken is de duurzaamheid van de prefab schoorsteen. De prefab schoorsteen die je bestelt, moet gemaakt zijn van duurzame materialen die bestand zijn tegen de hoogste temperaturen om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan en die bestand zijn tegen corrosie door blootstelling aan water. In dit geval is roestvrij staal de beste keuze voor duurzaamheid en een lange levensduur, omdat het na verloop van tijd niet zal barsten of roesten als het buiten in de buurt van water of de oceaan wordt geplaatst. Laat je schoorsteen plaatsen door vakmensen die ervaring hebben met prefab. Omdat prefabs off-site worden gemaakt voordat ze naar hun eindbestemming worden verscheept, zijn er vaak enkele aanpassingen die moeten worden aangebracht nadat ze op hun bestemming zijn aangekomen. Als er een fout optreedt bij je bestelling, wil je iemand die weet hoe je deze problemen goed kunt oplossen, zodat er verder niets misgaat tijdens het installatieproces. Omdat prefab schoorstenen in elk ontwerp kunnen worden gebouwd dat aan je wensen voldoet, kun je bovendien een op maat gemaakt model hebben zonder dat je een architect hoeft in te huren.

Grootte van de prefab schoorsteen

Prefab schoorstenen kunnen het installatieproces voor aannemers vergemakkelijken vanwege hun grootte. Ze zijn al ontworpen, dus je hoeft ze alleen maar aan te schaffen in plaats van er een helemaal opnieuw te maken. Dit maakt ze ideaal voor mensen met beperkte toegang tot bouwmaterialen of voor mensen die hun schoorsteen snel moeten laten installeren vanwege naderende weersomstandigheden. Aangezien prefab schoorstenen in verschillende maten verkrijgbaar zijn, moet je een bedrijf bellen of hun website bezoeken voor specifieke informatie. Sommige prefab schoorstenen zijn er in verschillende maten, terwijl andere slechts één standaard maat bieden. Als je huis groot of klein is, kan dit veel uitmaken. Zorg er dus voor dat de prefab schoorsteen die je bestelt de juiste maat heeft die bij je huis past.